Når du skal koble til strømnettet for å realisere dine byggeplaner, er det noen viktige punkter vi gjerne vil tipse deg om.

Før du starter byggearbeidet, bør du forvisse deg om det er mulig å få tilstrekkelig med strøm tilført til prosjektet ditt og hva det eventuelt vil koste. Privatkunder må først ta kontakt med elektroinstallatør. For utbyggere/større utbygginger, se informasjon og kontaktinfo lenger nede på siden.

Trenger du strømforsyning til ny bolig, boligfelt, fritidsbolig, næringsområde, lading eller annet uttak, les mer i Haugaland Kraft Nett sitt dokument om Standardkrav ved utbygging av nye strømforsyningsanlegg:

Last ned Standardkrav ved utbygging av nye strømforsyningsanlegg

Privatkunder / husholdning

Selv om du som privatkunde skal melde inn anlegget ditt via elektroinstallatør, må du likevel sette deg inn i vilkårene som gjelder for nettleie og tilknytning. Haugaland Kraft Nett benytter seg av en standardavtale for nettilknytning, som er utarbeidet av Energi Norge og Forbrukerombudet:

Last ned Standardavtale for nettleie og vilkår for tilknytning

Næringskunder og større utbygginger

Som næringskunde eller utbygger skal du melde inn anlegget ditt direkte til Haugaland Kraft Nett. Send oss en forespørsel her

For Haugaland Kraft Nett sine næringskunder er det Energi Norges standard avtalevilkår for næring som er gjeldende.

Last ned Standardavtale og -vilkår for nettleie og tilknytning for næringskunder Last ned Særskilte krav til næringskunder